Verseksualisering.

Verseksualisering.

Je kan het googelen maar het bestaat niet, “verseksualiseren”

Toch kwam het weer in mijn hoofd op bij de berichtgeving rond het verbieden van dansvormen tijdens het Zomercarnaval.

Dansvormen en dan met name “Bubbling” zouden té vulgair zijn en te aanstootgevend, en mogen daarom niet meer te zien zijn..

De oorsprong van Bubbling

Als je je enigszins verdiept in de oorsprong van Bubbling of Twerken, wat ik absoluut ook nog eens erg knap vind, lees je dat de dans niets met seks te maken heeft. De oorsprong ligt in de zogenoemde zwarte emancipatie. En als je nog verder zou lezen, lees je dat de “witte gemeenschap” zich al langer bemoeit met de “zwarte dansvormen”, die veelal veel meer om vrijheid en vrijkomen van onderdrukking gaan, dan om seks of seksuele handelingen.

Verseksualisering

Het verbod van deze dansvorm was voor mij weer één van de voorbeelden van de steeds verder gaande verseksualisering.

Want het gaat niet om de dansvorm, het gaat niet om de kinderen die het Zomercarnaval bezoeken, het gaat om wat er gebeurt in het volwassen brein van de mensen die aan het instellen van dit verbod menen goed te doen.

In het brein van deze volwassen mensen wordt een dansvorm met een belangrijke oorsprong, die juist past op een evenement als het Zomercarnaval, tot een seksueel gegeven gemaakt.

En omdat in het brein van deze volwassen mensen een groot alarm afgaat, namelijk de kinderen moeten hier tegen worden beschermd, lijkt en verbod op deze dansvorm helemaal juist.

Terwijl deze volwassen mensen met deze beslissing juist bijdragen aan de seksualisering van onze maatschappij, kortom; kinderen laten weten dat steeds meer, en in dit geval dansen, direct gekoppeld is aan seks.

Het kinderbrein

Het kinderbrein ziet dingen toch echt anders, het is objectief en leert wat wordt voorgespiegeld en voorgehouden.

En zou het niet veel mooier zijn als we kinderen de oorsprong van de dans uitleggen? Uitleggen wat deze mensen, die hier vooral vrijheid symboliseren, voor achtergrond met zich meenemen?

En als we kinderen met dit gegeven laten zien dat het niet juist is om een ander te onderdrukken, om een ander vrijheid af te nemen, maar om de ander juist wel te laten dansen en laten zien wat toenemende vrijheid voor hen betekent…

En tot slot

Laten wij als volwassenen eens wat meer in ons eigen brein kijken. Want wat roept een beeld bij je op en zegt vooral veel over jezelf, en zeker niet over de ander.

Voor ieders brein; Seksualisering is het verbinden van seksuele fantasieën met objecten of lichaamsfuncties die daar slechts een verwijderd verband mee hebben. 

Ik wens iedereen een prachtige Pride toe!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *