Marktplaats, Vinted en meer..

In mijn ‘ik koop een jaar niets nieuws’ jaar, https://inewoudstra.nl/een-jaar-niks-nieuws-wordt-dat-een-punt/, heb ik mijzelf uitgedaagd om voor één jaar geen nieuwe spullen te kopen. Met uitzondering van ondergoed en toiletartikelen. En hoewel ik pas een halve maand onderweg ben merk ik nu al wat er aan het verdwijnen is. En wat ik aan het ontdekken ben.

Impulsaankopen

Wat eigenlijk onmiddellijk verdwijnt zijn de impulsaankopen. De spullen die je langs ziet komen en zo leuk vindt dat je ze online besteld of tijdens het shoppen direct koopt. Je hebt ze niet nodig, maar ze voegen wel wat toe. Dat je later ontdekt dat je er eigenlijk niets mee doet, is mij al vaak overkomen. Winkelen was al niet één van mijn hobbies, maar online kwam ik vaak genoeg ‘iets leuks’ tegen. Nu nog steeds, en met gemak scroll ik dan verder, ik heb immers een afspraak lopen met mijzelf. Dat kost mij ook nog eens geen enkele moeite!

En waar dan wel?

En als er dan toch iets kapot gaat, als je toch een zomerjas nodig hebt, of als die brei- en haakhobby toch vraagt om nieuw materiaal, dan is er een wereld van tweedehands spullen beschikbaar. https://www.marktplaats.nl/ maar ook http://www.vinted.nl bieden van alles! En eerlijk is eerlijk, niet altijd direct wat je zoekt, of wat je leuk vindt, maar dan is dat maar zo. Niets gevonden, dus niets gekocht. En het kost meer tijd, omdat je daadwerkelijk moet spitten door alles wat wordt aangeboden. Je kunt het niet passen, dus het heeft enig risico. Vanochtend kocht ik een verzameling bonte bolletjes wol. Dat wordt waarschijnlijk de vrolijkste sokken die ik tot nu toe heb gebreid

De wereld van spullen is te groot

In de bijlage van de Parool las ik een artikel waarin aandacht gevraagd wordt voor de belasting van ons milieu door de enorme productie van spullen. We kennen ongetwijfeld allemaal de bergen kleding, afgedankt als afval, veelal met het prijskaartje er nog aan, nooit gedragen maar wel geproduceerd….Ik ga komend jaar een kleine, bescheiden impact maken, de kringloopwinkels ontdekken, geld overhouden, minder verpakkingsafval weggooien én toch blijven genieten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *